Саакашвілі знепритомнів після новини про повернення його до в'язниці

Третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі знепритомнів, коли почув що Мін'юст країни ухвалив рішення про переведення його з військового шпиталю в Горі назад до Руставської в'язниці

Михайло Хомченко

Про повернення до в'язниці Саакашвілі повідомили співробітники пенітенціарної системи увечері 27 грудня.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Оbozrevatel.

"За його словами, представники пенітенціарної служби увійшли до нього в палату і намагалися вивести зі шпиталю. Саакашвілі заявив, що чинив опір і в якийсь момент знепритомнів", – розповіла представниця народного захисника Грузії Ганна Джаніашвілі, яка зустрічалась із Саакашвілі в медустанові.

Вона додала, що політик мав "дуже високий тиск" і лікарі через це "призупинили переведення" третього президента.

Водночас особистий лікар політика Ніколоз Кіпшидзе повідомив, що Саакашвілі не можна відправляти назад до в'язниці, а треба лікувати у багатопрофільній цивільній клініці.

"Я не знаю, хто саме підписав довідку про стан здоров'я Саакашвілі, але підписувати таку довідку не можна було. Він нині є хворим середньої тяжкості, і його в жодному разі не можна повертати до в'язниці. Кілька годин тому він отримав ще стресову травму, яка може дуже негативно вплинути на його здоров'я", – наголосив медик після новини про втрату свідомості політика.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що Саакашвілі у в'язниці зустрінеться з президентом Грузії. Йдеться про чинну очільницю країни Саломе Зурабішвілі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua