Адвокат Саакашвілі пояснив, чому екс-президента немає на засіданнях суду

Адвокат президента Грузії 2003-2014 років Міхеіла Саакашвілі Бека Басілая пояснив, чому його клієнт не присутній на засіданні Тбіліського міського суду

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Адвокат Саакашвілі пояснив, чому екс-пре…
Фото: Mikheil Saakashvili / Facebook

Йдеться про засідання, на якому суд розглядає незаконний перетин кордону Саакашвілі. За словами адвоката, третій президент Грузії не може бути присутнім через стан здоров'я.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Грузия Online".

"Стан здоров'я Міхеіла Саакашвілі не дозволяє йому бути присутнім на сьогоднішньому судовому процесі та звернутися до суспільства. Ми бачили на попередніх процесах, з якими монотонними промовами він звертався до суспільства. Щодо наступних процесів, власне, у пріоритеті має бути його стан здоров'я, оскільки необхідно, щоб відбувалася здорова реабілітація", – наголосив Басілая.

Зазначається, що під час судового процесу сьогодні, 22 грудня, буде представлено кілька клопотань, серед яких про долучення доказів, які обговорювалися консиліумом експертів народного захисника та центром "Емпатія".

Нагадаємо, 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі.

Він не говорив про будь-які подробиці затримання третього президента країни. Лише наголосив, що грузинські правоохоронці провели операцію "на вищому рівні". 

При цьому, за його словами, силовики мали інформацію про маршрут пересування Саакашвілі в напрямку Грузії з України.

Пізніше у мережі з'явилося відео із затриманим Саакашвілі. Повідомлялося, що політик перетнув кордон нелегально.

Українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування через виїзд Саакашвілі з України до Тбілісі.

У Грузії заявили, буцімто Саакашвілі готував державний переворот і політика затримали у межах заздалегідь спланованої секретної операції.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наголосила, що Саакашвілі прибув до Грузії виключно з метою внести дестабілізацію. Отже, вона не може помилувати третього президента, оскільки хоче бути "чесною перед людьми, які постраждали від його режиму".

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що використовує всі свої можливості задля повернення в країну затриманого у Грузії українця Саакашвілі.

Натомість прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Саакашвілі зможе повернутися в Україну лише після відбуття всього тюремного терміну на батьківщині, де він був засуджений до шести років ув'язнення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme