Прем'єр Грузії повідомив, що Саакашвілі затримали

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що президента 2004-2013 років Міхеіла Саакашвілі затримали після повернення до країни

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Прем'єр Грузії повідомив, що Саакашвілі…
Фото: ЕРА

За його словами Саакашвілі затримали сьогодні, 1 жовтня, та помістили до буцегарні.

Про це Гарібашвілі сказав під час брифінгу, повідомляє Depo.ua із посиланням на Новости-Грузия.

"Третій президент Грузії, який розшукується Міхеіл Саакашвілі затриманий, і він переведений до пенітенціарної установи", – заявив він.

Зазначається, що Гарібашвілі не говорив про будь-які подробиці затримання екс-президента, підкресливши лише те, що грузинські правоохоронці провели операцію "на вищому рівні". При цьому, за його словами, силовики мали інформацію про маршрут пересування Саакашвілі в напрямку Грузії з України.

"Тривали відповідні заходи, відомства працювали координовано. Обрано був такий час і місце, щоб перешкоджання затриманню було мінімальним", – додав прем'єр.

Зауважимо, як писало видання "Радіо Свобода" з посиланням на джерела, Саакашвілі упродовж останніх днів не залишав територію України через міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Водночас, за даними грузинського телеканалу "Імеді", Саакашвілі протягом останніх чотирьох днів перебуває в українському Трускавці, де зараз проходить виїзне засідання фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, дещо раніше Саакашвілі обіцяв разом з прихильниками приїхати у Тбілісі. Прибути до грузинської столиці він планує вранці 3 жовтня, на наступний день після муніципальних виборів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme