Зеленський – про Саакашвілі: Україна завжди повертає своїх громадян

За словами Зеленського, всі інститути профільні працюють над питанням повернення Саакашвілі в Україну

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.

Президент Володимир Зеленський заявив, що використовує всі свої можливості задля повернення в країну затриманого у Грузії українця Міхеїла Саакашвілі.

Про це він заявив на пресконференції у Трускавці, передає Depo.ua.

"Як президент постійно займаюся тим, що повертаю громадян України. Використовуючи різні можливості, які в мене є, які мені надала влада. Пан Саакашвілі є громадянином України, тому його це також стосується", – зазначив Зеленський.

За його словами, до цієї роботи залучені всі інституції, включно з Міністерством закордонних справ і дипломатичними представництвами, які працюють у Грузії, послом Грузії в Україні, а також прем’єр-міністрами двох країн.

Президент додав, що про поїздку Міхеїла Саакашвілі до Грузії дізнався зі ЗМІ.

"Заздалегідь я про це не знав – про його рішення. Був дуже здивований і побачив це в пресі. Його всі шукали. Потім з’явилося повідомлення, що він уже в Грузії – від нього перший сигнал про Батумі, а потім вже його заарештували. Вважаю, що це все ж таки неправильно, бо він перебуває у державній владі. Але треба зрозуміти всі деталі та ризики", – заявив Зеленський.

Нагадаємо,  1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі. Він не говорив про будь-які подробиці затримання екс-президента країни, підкресливши лише те, що грузинські правоохоронці провели операцію "на вищому рівні". При цьому, за його словами, силовики мали інформацію про маршрут пересування Саакашвілі в напрямку Грузії з України.

Пізніше у мережі з'явилося відео із затриманим Саакашвіілі.

Раніше у Грузії заявили, що Саакашвілі готував державний переворот. Політика затримали у межах заздалегідь спланованої секретної операції.

Читайте також: Вічний революціонер: Чим загрожує Грузії приїзд Саакашвілі

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme