Санду дала доручення новому МЗС почати переговори з Росією щодо проблемних тем

Президентка Молдови Мая Санду заявила про необхідність відновлення діалогу з Росією
 

Журналіст відділу новин
Санду дала доручення новому МЗС почати п…
Фото: Сайт президента Молдови

Санду вважає за необхідне оперативно торкнутися проблеми в російсько-молдавських відносинах.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на молдавський телеканал JurnalTV.

Зазначається, що 6 серпня в парламенті країни відбулося затвердження нового складу уряду та міністра закордонних справ. Саме кабміну і МЗС президентка доручила почати переговори з російською владою. Санду додала, що необхідно оперативно торкнутися проблеми в російсько-молдавських відносинах.

"Обговорення проходитимуть на рівні урядів і, можливо, на рівні президентів. Ініціатором обговорення стане Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції", – сказала президентка Молдови.

Санду нагадала, що ця робота була розпочата в 2019 році, але уряд тоді було відправлено у відставку. Вона підкреслила, що відкрита для обговорення складних тем і пошуку рішень.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2020 року Санду заговорила про виведення "миротворців" з Придністров'я, на що у Росії різко відреагували

Пізніше президент Молдови пояснила свою вимогу, назвавши її необхідністю. Однак, у Путіна пригрозили, що зміна статусу-кво в Придністров'ї може призвести до серйозної дестабілізації.

31 грудня 2020 року новообрана президентка Молдови Мая Санду заявила, що готова до візиту на Росію для обговорення майбутнього Придністров'я.

Читайте також: Кремль атакує на двох фронтах: Чи вдасться Санду зберегти владу, а Молдові – суверенітет

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme