UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Санкції проти Росії на випадок вторгнення в Україну готові, – глава Єврокомісії

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що масштабні санкції на випадок подальшої агресії Росії щодо України вже підготовлені
 

Журналіст відділу новин
Санкції проти Росії на випадок вторгненн…
Фото: Єврокомісія/Facebook

Європейські країни єдині й діють узгоджено з США і НАТО, тому подальша агресія Росії проти України підлягатиме санкціям із величезними наслідками.

Про це Урсула фон дер Ляєн заявила в інтерв'ю Le Journal du Dimanche, інформує Depo.ua.

"Бдь-яка подальша агресія проти України підлягатиме санкціям із величезними наслідками. Вони вже готові. … Ми хочемо добрих відносин із Росією, але це залежить від її дій. Вона має припинити свої провокації", – заявила фон дер Ляєн.

Відповідаючи на запитання, чи не заморозить діалог між Росією та США процес інтеграції України з НАТО та ЄС і чи це не торкнеться також інших країн, таких як Вірменія чи Грузія, глава Єврокомісії сказала, кожна країна має право сама вирішувати свою долю.

"Ми глибоко поважаємо суверенітет цих країн, а також їхню територіальну цілісність та їхню здатність вирішувати свою долю. Я знаю, що Сполучені Штати також поділяють ці принципи. Таким чином, український народ має вирішувати своє майбутнє", – заявила президентка Єврокомісії

За її словами, підтримка ЄС проявляється в угодах про асоціацію та вільну торгівлю, які необхідно вивчити та поглибити, щоб торгівля товарами та послугами була більш прибутковою для України, а також для Грузії та Молдови.

Нагадаємо, 17 грудня Урсула фон дер Ляєн попередила, що у разі нападу Росії на Україну Євросоюз застосує проти агресора жорсткі санкції.

Тоді ж представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що на тлі останніх заяв щодо можливого нападу Росії на Україну ЄС координує дії країн-учасниць і буде завжди стояти на боці України. Боррель зазначив, що НАТО не зможе захистити Україну, проте Європа планує продовжити підтримувати нашу державу.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme