У разі нападу Росії на Україну Євросоюз готовий діяти, – президентка Єврокомісії

Євросоюз продовжує закликати Росію до деескалації на кордонах України та готовий застосувати масштабні скоординовані санкції в разі подальшої агресії

Редактор стрічки новин
У разі нападу Росії на Україну Євросоюз…
Фото: Єврокомісія/Facebook

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн попередила, що у разі нападу Росії на Україну Євросоюз застосує проти агресора жорсткі санкції.

Про це вона заявила на прес-конференції за підсумками саміту ЄС, що відбулася у Брюсселі в ніч на 17 грудня, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що позиція є дуже чіткою щодо скупченням російських військ на східних кордонах України є дуже чіткою.

"Ми продовжуємо закликати Росію до деескалації напруженості та утримуватися від будь-якої подальшої агресії. Тож не має бути жодних сумнівів - якщо Росія рушить проти України, Європейський Союз буде здатний застосувати санкції, які можуть мати істотну ціну. Ми провели всю роботу у цьому сенсі", – зазначила вона

Чиновниця наголосила, що Європа хотіла б мати добрі відносини з Росією, але це дуже великою мірою залежить від вибору Москви.

Урсула фон дер Ляєн нагадала, що за дорученням, яке Європейська рада дала у червні, Єврокомісія передбачила різні варіанти реагування на ймовірну ескалацію.

"Оскільки ситуація набула розвитку вже цього місяця, було необхідним координувати зусилля з партнерами, зокрема, з нашими американськими друзями. Цей процес триває, він відбувається просто зараз... Це дуже важливо, і це дуже чітке послання. Ми хочемо добрих відносин з Москвою, але це залежить від них – провести деескалацію та зробити свій вибір. У випадку подальшої агресії - ми готові", – наголосила президентка Єврокомісії.

Зазначимо, у Брюсселі відбулося засідання Європейської ради, яка розглянула найважливіші питання внутрішньої та зовнішньої політики ЄС, у тому числі військову ескалацію з боку Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях України та вздовж кордонів.

Нагадаємо, раніше представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що на тлі останніх заяв щодо можливого нападу Росії на Україну ЄС координує дії країн-учасниць і буде завжди стояти на боці України. Боррель зазначив, що НАТО не зможе захистити Україну, проте Європа планує продовжити підтримувати нашу державу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme