Санкції США проти Коломойського: У Держдепі кажуть, що це лише перший крок

Заборона США на в’їзд для українського бізнесмена Ігоря Коломойського – це "не кінець історії", а лише перший крок, який перебував у компетенції Держдепартаменту – зовнішньополітичного відомства країни

Редактор стрічки новин
Санкції США проти Коломойського: У Держд…
Фото: УНІАН

Про це заявив тимчасовий повірений у справах США, заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент в інтерв’ю "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

За його словами, США можуть залучити інструменти інших відомств щодо Коломойського.

"Є інші можливості – я про Міністерство фінансів. Тобто це не кінець цієї історії. І питання також є у Федерального бюро розслідувань та нашого Міністерства юстиції. Минулого року стало відомо, що є справа проти Коломойського. І побачимо, чим це закінчиться. Але ми знаємо, що це проблематично. Якщо було не все за законом у нас – це наша справа, а якщо він це ж зробив тут, в Україні – це ваша справа", – наголосив американський дипломат.

Він нагадав, що український екс-прем’єр Павло Лазаренко "сидів у нас 10 років", а бізнесмен Дмитро Фірташ зараз перебуває в Австрії під загрозою екстрадиції до США.

Нагадаємо, 31 січня стало відомо, що Міністерство юстиції США подало уже третій позов проти українського олігарха Ігоря Коломойського. У позові йдеться про конфіскування у Коломойського комерційної нерухомості (офісного центру) у штаті Огайо. У двох попередніх позовах також ішлося про нерухомість Коломойського та його партнера Геннадія Боголюбова у інших штатах – Кентуккі та Техасі.

Причиною такого позову стало те, що Коломойський, як заявили у міністерстві, купив цю нерухомість за вкрадені у "ПриватБанку" гроші.

5 березня, США ввели санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського. Українського олігарха обвинувачують у відмиванні злочинних доходів на території США.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme