UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Сайт підсанкційної проросійської "Страни" вже заблокували

Сайт видання "Страна", проти якого 20 серпня Рада національної безпеки й оборони ввела санкції, більше не відкривається

Журналіст стрічки новин

Вже пізно вночі до сайту за адресою strana.ua доступу не було.

Сайт Страни

Водночас головний редактор "Страни" Ігор Гужва, щодо якого теж запровадили санкції, написав у Facebook, що сайт перемістили на нову адресу, пише Depo.ua.

Гужва

Нагадаємо, до санкційного списку РНБО також потрапила Галина Солнцева – дружина Гужви, на яку зареєстровано ТОВ "Ласмак", що володіє виданням "Страна.ua". Також РНБО ввела санкції проти Анатолія Шарія та його дружини Ольги.

Зазначимо, що сайт "Страна.ua" неодноразово викривали у маскуванні ворожої пропаганди. Так, у червні Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявив, що у своїх матеріалах "Страна.ua" висвітлювала такі пропагандистські наративи, як легітимізація "російського" Криму, підтримка антиукраїнської риторики Мінська та дискредитація української армії. 

Крім цього, у текстах спостерігалося перебільшення, пересмикування та відверта підтримка однієї зі сторін. Також відбувалося висвітлювання незначних події та явищ як глобальних тенденцій.

Відомо, що у березні в Україні для боротьби з ворожою пропагандою при РНБО створили Центр протидії дезінформації.

Читайте також: Санкції РНБО це беззаконня, відповідь – по родичах Зеленського: Як Гужва і Шарій прокоментували свої санкції

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme