СБУ розслідує справу по держзраді в.о. глави САП Грищука, – адвокат

Адвокат Ростислав Кравець повідомив, що Служба безпеки України розслідує справу за фактом держради стосовно виконуючого обов'язки глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
СБУ розслідує справу по держзраді в.о. г…
Фото: Facebook Максима Грищука

Інформацію щодо дій Грищука, які можуть трактуватися як державна зрада, внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Про це Кравець повідомив у своєму Telegram-каналі, пише Depo.ua.

За словами адвоката, СБУ таки почала це розслідування за його заявою.

"Дуже цікаві історії з подвійним громадянством і спробою іноземних агентів вплинути на відбір глави САП", – написав він.

Адвокат Ростислав Кравець повідомив, що Служба безпеки України розслідує справу за фактом держради стосовно виконуючого обов"язки глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука

Водночас у коментарі для видання "Страна" Кравець зазначив, що 1 червня відбулися співбесіди з кандидатами на посаду керівника САП. Саме тоді були виявлені претенденти з подвійним громадянством – України та інших держав, а також інші порушення з боку кандидатів.

3 червня Центр протидії корупції звернувся до генерального прокурора Ірині Венедиктової із заявою про злочин. Йдеться про грубі порушення під час конкурсу з відбору керівника САП. У документі серед іншого зазначалося, що деякі члени конкурсної комісії, зловживаючи службовим становищем, розкрили під час співбесід конфіденційну інформацію.

"Втім, як наголошує Кравець, інформація про подвійне громадянство не може вважатися конфіденційною. Тому, за його словами, подача заяви про скоєння кримінального правопорушення, в якому звинувачують членів конкурсної комісії в тому, що ті розголосили інформацію про подвійне громадянство кандидатів, а також пособництво в цьому тимчасовому керівнику САП, може підпадати під ч. 1, ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада)", – повідомили у виданні з посиланням на заяву адвоката до СБУ.

За фактом цього звернення Служба почала досудове розслідування щодо тимчасового виконувача обов'язків глави САП Максима Грищука, членів Центру протидії корупції та "інших невстановлених осіб".

"По суті, зараз у СБУ є всі підстави вичистити іноземних агентів з органів державної влади", – вважає Кравець.

Нагадаємо, 28 травня стало відомо, що на посаду керівника САП подалися три недоброчесних працівника НАБУ. Серед них – і кум корупціонера Артема Ситника.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme