СБУ викрила шахраїв, які за кордоном наживалися на гуманітарці (ФОТО)

Служба безпеки України викрила шахраїв, які з-за кордону організували схему продажу гуманітарної допомоги  

СБУ викрила шахраїв, які за кордоном наж…
Пресслужба СБУ

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, пише Depo.ua.

В оборудках підозрюють групу молодиків з Дніпропетровської області, які після вторгнення росії втекли з України. Вони були призовного віку, тому для виїзду використали підроблені документи.

"Уже будучи за кордоном, вони швидко відкрили власний "бізнес" — почали продавати західну військову амуніцію і товари подвійного призначення для потреб ЗСУ. За наявними даними, вони мінімум втричі завищували вартість продукції. Загалом за час війни фігуранти продали товарів на суму понад 60 млн грн", — розповіли у Службі безпеки.

Щоб не сплачувати митні платежі в Україні, вони завозили продукцію, видаючи її за благодійну допомогу. Для цього підробляли документи від імені офіційних доброчинних організацій. Це дозволило ухилитися від сплати податків на близько 20 млн грн.

Силовики знайшли значну кількість бронежилетів, касок, наколінників, підсумків, тепловізорів, біноклів, оптичних прицілів, безпілотних літальних апаратів і супровідну документацію, що підтверджує протиправну діяльність.

Правоохоронці знайшли бронежилети, каски, наколінники

 

Одному з учасників схеми оголосили підозру. Вирішується питання про передачу арештованого майна на потреби ЗСУ.

Нагадаємо, у Львівській області СБУ блокувала канал незаконного продажу захисного спорядження, яке завезли як гуманітарну допомогу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme