СБУ викрила схему розкрадань запчастин для БТРів

Контррозвідка СБУ запобігла викраденню деталей, призначених для ремонту військової техніки у районі проведення Операції Об'єднаних сил
 

Журналіст відділу новин
СБУ викрила схему розкрадань запчастин д…
Фото: СБУ

Зловмисники хотіли незаконно продати запчастини до БТРів зі складів державного підприємства "Миколаївський бронетанковий завод".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центру СБУ.

Спецслужбою встановлено, що у межах виконання Державного оборонного замовлення двоє відповідальних осіб держпідприємства намагалися "збути" деталі та агрегати до БТР та БРДМ.

Зловмисники, зловживаючи службовим становищем, вносили неправдиві відомості до товарно-супровідної документації. Вартість усіх запчастин становила майже 500 тис. грн.

"Нестача таких запчастин могла завдати шкоди обороноздатності нашої країни в умовах збройного конфлікту з країною-агресором, зауважили в СБУ", – йдеться у повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

"Тривають слідчі дії для з'ясування всіх обставин оборудки та встановлення і притягнення до відповідальності причетних осіб", – наголосили в СБУ.

Зазначається, що заходи із викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Миколаївській області спільно з Управлінням координації безпеки підприємств ДК "Укроборонпром" та Національною поліцією за процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Нагадаємо, 11 листопада на Вінниччині на оборонному підприємстві викрили розтрату бюджетних коштів.

Читайте також: Як Україна розбудовує свою армію: Важка бронетехніка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme