СБУ запустила "гарячу лінію", на яку українці зможуть повідомляти про загрози нацбезпеці

СБУ запускає "гарячу лінію", на яку українці зможуть повідомити інформацію про загрози національній безпеці

Редактор стрічки новин
СБУ запустила "гарячу лінію", на яку укр…
Фото: СБУ

Служба безпеки України та Центр стратегічних комунікацій "СтратКом Україна" починає інформаційну кампанію "Маєш інформацію про небезпеку – телефонуй до СБУ", щоб донести до громадян інформацію про "гарячу лінію" СБУ 0-800-501-482, на яку можна звертатися у випадках, коли є дані про можливу загрозу нацбезпеці України.

Як запевняють у прес-центрі СБУ, будь-яка інформація, отримана через цей телефон довіри, є конфіденційною і буде ретельно перевірена, передає Depo.ua.

"Головна мета кампанії – боротьба з сепаратизмом, вербуванням громадян України з боку іноземних спецслужб, а також протидія поширенню фейків, дезінформації та пропаганди країни-агресора", - зазначать у спецслужбі.

Кампанія триватиме три місяці і буде проходити у Сумській, Чернігівській, Харківській, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та Херсонській областях, які, окрім зони проведення ООС, "становлять підвищений інтерес для іноземних спецслужб".

"Для більш ефективного протистояння сепаратистському руху і терористичній діяльності, а також забезпечення територіальної цілісності та недоторканності України потрібна підтримка з боку небайдужого населення регіонів, які опинились під загрозою зовнішнього втручання. Саме з цією метою СБУ спільно з Центром стратегічних комунікацій "СтратКом Україна" запускає регіональну кампанію з інформування населення про гарячі лінії для прийому повідомлень про виявлені загрози", – зазначила директорка Центру стратегічних комунікацій "СтратКом Україна" Оксана Горбач.

Речник СБУ Артем Дехтяренко наголосив, що ця кампанія покликана допомогти блокувати ворожу пропаганду та діяльність російських агентів із розпалювання міжнаціональної ворожнечі, створення штучних конфліктів і вербування місцевих громадян.

Як зазначається у повідомленні, інформаційна кампанія з протидії проявам гібридної агресії з боку РФ є першим спільним проектом Центру стратегічних комунікацій та Служби безпеки України. А сам Центр з 2015 року підтримує українські оборонні та безпекові державні органи у реформуванні комунікаційних практик та розбудові їх потенціалу в стратегічних комунікаціях.

В СБУ додали, що проект фінансується урядом США у межах співробітництва зі Службою.

Нагадаємо, раніше в СБУ підтвердили, що ввели заборону в'їзду в Україну російському співаку Моргенштерну, оскільки він створює загрозу нацбезпеці. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme