Семочко виграв суд про поновлення на посаді заступника голови Служби зовнішньої розвідки

Колишній перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко виграв суд про своє поновлення на посаді

Журналіст стрічки новин

Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив його позов. Зокрема, судді визнали незаконним його звільнення з військової служби та з посади заступника голови СЗР.

Як повідомили у суді у відповіді на запит "РБК-Україна", його поновили на посаді з 3 вересня 2019 року.

Відомо, що справу за позовом Семочка було відкрито ще в листопаді 2019 року. В грудні провадження в ОАСК зупинили до винесення вердикту Верховного Суду, який паралельно розглядав законність указу Петра Порошенка від 12 квітня 2019 року про його звільнення.

На початку цього року Верховний Суд визнав цей указ незаконним, бо Семочко нібито під час звільнення був на лікарняному. Враховуючи це, у травні 2021 року ОАСК відновив розгляд позову й 11 серпня виніс рішення – суд повністю задовольнив його позов.

"Окружний адміністративний суд Києва встановив, що оскаржуваний указ видано за відсутності зазначених у ньому підстав для звільнення позивача з військової служби та не відповідає вимогам чинного законодавства", – повідомили у суді.

Нагадаємо, у березні цього року Апеляційний суд Києва зобов'язав журналістів програми "Наші гроші" спростувати інформацію, поширену в сюжеті про колишнього першого заступника глави Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. В одному із випусків медійники начебто викрили екс-посадовця та його родичів на російському громадянстві, бізнесі в окупованому Криму та багатомільйонному майні. Але підтвердження цій інформації від "Бігус Інфо" суд не знайшов. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme