Сенниченка з другої спроби звільнили з посади голови Фонду держмайна

Верховна Рада 17 лютого звільнила Дмитра Сенниченка з посади очільника Фонду державного майна України

Журналіст стрічки новин
Сенниченка з другої спроби звільнили з п…
Фото: Facebook Дмитра Сенниченка

Це вдалося лише з другої спроби. Адже 27 січня народні депутати не підтримали проект постанови щодо його звільнення. "За" проголосували 223 народних депутати, тоді як для його ухвалення необхідно 226 голосів.

Як пише Depo.ua, сьогодні звільнення Сенниченка підтримали 318 нардепів.

Деякі парламентарії з трибуни Ради заявили, що не голосуватимуть за відставку посадовця, оскільки він навіть не присутній на засіданні. Також народні обранці вимагали доповіді Сенниченка з приводу того, що він зробив на посаді.

Сам Сенниченко відреагував на своє звільнення лише у соцмережі Facebook. Він подякував усім, хто був з ним у команді. 

"Разом ми пройшли величезний шлях – від амбітних задумів до їх практичної реалізації. Ми налагодили процеси так, що зміни вже не зупинити. Сподіваюся реформи триватимуть і далі за усіма напрямками роботи Фонду", – написав він.

Facebook Дмитра Сенниченка

Нагадаємо, що заяву про звільнення Сенниченко подав ще 18 листопада 2021 року. Він заявляв, що відставка є особистим рішенням. Сенниченко казав, що за два роки на керівній посаді в ФДМУ він виконав усі свої плани, і настав "час рухатися далі". Коли Рада 27 січня не підтримала його відставку, він вдруге подав заяву про звільнення

Відомо, що Кабінет міністрів призначив Дмитра Сенниченка головою Фонду державного майна (ФДМ), звільнивши з цієї посади Віталія Трубарова, 18 вересня 2019 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme