Сенцов заявив, що через Єрмака його новий фільм зняли з конкурсу на держфінансування

Український режисер Олег Сенцов заявив, що глава Офісу президента України вплинув на експертів Держкіно, які занизили оцінки і зняли новий проект режисера з конкурсу на державне фінансування. Режисер переконаний, що причина у його політичній позиції

Редактор стрічки новин
Сенцов заявив, що через Єрмака його нови…
Фото: Facebook Олега Сенцова

Про це Сенцов написав на своїй сторінці в Facebook, передає Depo.ua.

Йдеться про фільм під назвою "Кай".

"Мій наступний проект під назвою "Кай", драма про сімейні стосунки, яку ми подали на держфінансування навіть не був допущений до наступного пітчингу Держкіно. Офіційна причина - низькі оцінки експертів. Я завжди був проти кумівства і отримання будь-яких преференцій через те, що хтось колись сидів у російській в'язниці. І хоча я всі роки ув'язнення постійно чув, як люди чекають, коли я вийду на свободу і почну знімати своє кіно, після звільнення говорив, що хочу працювати нарівні з усіма іншими. Але коли тебе знімають з конкурсу не через слабкий сценарій, а через твою громадянську позицію і політичні погляди, це не має ніякого відношення до чесного творчого відбору кращих", - написав режисер.

Сенцов також наголосив, що не зміг знайти інформацію про експертів Держкіно, які поставили його проекту такі оцінки.

"Ноунейм експерти, прізвища яких навіть не вказують ні в їхніх висновках, ні на сайті Держкіно, поставили моєму проекту заздалегідь низькі оцінки за вказівкою глави Офісу президента. Дрібна помста дрібних людей. Як мені повідомили неофіційно - це реакція на мою критику влади, підтримку активістів, переслідуваних і відсутність очікуваного рівня шанування... Це спроба вказати місце", – вважає режисер.

Він зазначив, що не замінить своєї позиції.

"Якщо ви думаєте, що зможете продовжити руйнувати країну і її культуру, нав'язуючи свої брудні правила, знайте, що є людина, яка не дасть вам це робити. Все що я хотів, це чесно знімати кіно, але я більше не можу це робити. Принаймні в Україні, і принаймні при цій владі", – наголосив Сенцов.

Сенцов звинуватив Єрмака у впливі на конкурс ДержкіноСенцов про конкурс Держкіно і фільм "Кай"- допис у ФБСенцов про Офіс президента - допис у ФБ

Нагадаємо, у вересні 2020 року український режисер та колишній в'язень Кремля Олег Сенцов розпочав зйомки свого фільму "Носоріг", який отримав державне фінансування у розмірі 25 млн грн. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme