UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Шаман", який штурмував Капітолій, визнав себе винним за одним із обвинувачень

"Шаман", який у січні цього року брав участь у штурмі Капітолію, визнав свою провину за одним із шести злочинів, у яких його звинувачують
 

Редактор стрічки новин
"Шаман", який штурмував Капітолій, визна…
Фото: ЕРА

Учасник американського руху QAnon Джейкоб Ентоні Чанслі, який прославився завдяки своєму колоритному образу шамана під час штурму Капітолію, визнав свою провину у перешкоджанні засіданню комісії вибірників.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на CNN.

Чанслі висунули обвинувачення у шести федеральних злочинах. Підсудний визнав свою провину за одним з найсерйозніших обвинувачень. Йому може загрожувати щонайбільше 20 років ув’язнення. Та оскільки "шаман" досі не мав судимості, термін ув'язнення може бути коротшим.

У межах угоди зі слідством Чанслі також погодився виплатити 2 000 доларів як відшкодування збитків, завданих Капітолію його діями.

Як відомо, Чанслі перебуває під вартою з моменту його затримання у січні цього року. Його адвокат вже кілька разів подавав клопотання про його звільнення, та суддя у справі відхиляв їх.

Додамо, що раніше учасники штурму Капітолію висловили готовність дати свідчення проти Дональда Трампа у справі про імпічмент. Зокрема, "шаман QAnon" заявив що Трамп його "зрадив", і він готовий свідчити проти нього.

Нагадаємо, у липні в США оголосили вирок прихильнику 45-го президента Дональда Трампа, який одним із перших штурмував Капітолій 6 січня цього року. Чоловіка позбавлять волі на вісім місяців.

Довідка: На Капітолій було вчинено напад 6 січня 2021 року. Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники тодішнього президента Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу.

Поліції вдалося очистити Капітолій від протестувальників. Після цього в Капітолії відновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.

Під час сутичок загинули четверо протестувальників і один поліцейський. Понад 100 осіб були арештовані за підозрою в заворушеннях у будівлі Конгресу.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme