У США оголосили перший вирок із позбавленням волі за штурм Капітолію

У США оголосили вирок прихильнику 45-го президента Дональда Трампа, який одним із перших штурмував Капітолій 6 січня цього року. Чоловіка позбавлять волі на вісім місяців

Журналіст відділу новин
У США оголосили перший вирок із позбавле…
Фото: Pixabay

Про це пише Depo.ua з посиланням на CNN.

38-річний Пол Ходкінс із Флориди визнав, що в той день увірвався до палати Сенату і перешкоджав виборчій процедурі. Суд обрав злочинцю покарання у вигляді восьми місяців позбавлення волі.

Відомо, що Міністерство юстиції США наполягало на більш суворому покаранні, а саме – півтора роки позбавлення волі. Втім, суддя зазначив, що за швидке визнання своєї провини та неучасть у насильницьких діях підсудному було обрано більш м'яке покарання.

Уточнюється, що злочинець сподівався отримати умовний термін. 

Зазначимо, що в цілому звинувачення через штурм Капітолію були висунуті щодо близько 550 осіб, і щонайменше 230 із них звинувачуються за тими ж статями, що й Ходкінс.

Нагадаємо, цього року на Капітолій було вчинено напад. 6 січня 2021 року Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники тодішнього президента Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу.

Поліції вдалося очистити Капітолій від протестувальників. Після цього в Капітолії відновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.

Під час сутичок загинули четверо протестувальників і один поліцейський. Понад 100 осіб були арештовані за підозрою в заворушеннях у будівлі Конгресу.

Раніше 49-річну мешканку Індіани засудили до трьох років умовно за участь у штурмі Капітолію.

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme