UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ще одна країна приєдналась до Кримської платформи

До роботи Кримської платформи долучилася держава Ліхтенштейн

Журналіст стрічки новин

Ліхтенштейн не брав участь в установчому саміті Кримської платформи, однак у майбутньому підтримуватиме Україну у прагненні повернути Крим.

Про це заявив глава МЗС Дмитро Кулеба у неділю, 20 лютого, пише Depo.ua.

"Дуже гарну новину повідомила мені колега з Ліхтенштейну. Вона офіційно підтвердила сьогодні на зустрічі, що Ліхтенштейн приєднується до Кримської платформи. Ця держава не брала участь в установчому саміті Кримської платформи, але сьогодні вона приєдналась до наших зусиль", – сказав Кулеба.

Він наголосив, що "такі речі нам потрібні".

"Підтримка інших країн показує нам, що ми не живемо сьогоднішнім днем, а ми думаємо про стратегію, про перспективу, і наші партнери разом з нами в цьому", – зауважив Кулеба.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що декларація "Кримської платформи" – найсильніший документ, ухвалений щодо Криму з 2014 року.

Довідка: Установчий саміт "Кримської платформи" відбувся 23 серпня у Києві. Там були присутні представники 46 країн та міжнародних організацій

Офіційно визначеними темами для обговорення були консолідація міжнародної політики невизнання зміни правового статусу Криму, можливості для посилення санкцій проти країни-агресора, захист прав людини, гарантування безпеки в Азово-Чорноморському регіоні, забезпечення дотримання принципу свободи навігації, а також подолання негативних наслідків окупації для екології та економіки регіону. 

У підсумку учасники підписали спільну декларацію, в якій вони не визнають і продовжують засуджувати тимчасову окупацію та незаконну анексію Криму, що становить прямий виклик міжнародній безпеці з серйозними наслідками для міжнародно-правового порядку, що захищає територіальну цілісність, єдність та суверенітет всіх держав.

Читайте також: Істерика Кремля: В яку пастку Росія втрапила із "Кримською платформою"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme