Ще одному учаснику нападу на журналістів "Схем" в "Укрексімбанку" повідомили про підозру

Поліція повідомила про підозру четвертому учаснику нападу на знімальну групу журналістів програми "Схеми" під час інтерв’ю з Євгеном Мецгером, який на той час був головою правління "Укрексімбанку"

Журналіст стрічки новин

Четвертий підозрюваний – це начальник управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони "Укрексімбанку".

Про це повідомило видання "Радіо Свобода" з посиланням на Київську міську прокуратуру, пише Depo.ua.

Чоловік отримав підозру у вчиненні двох кримінальних правопорушень: перешкоджання журналістській діяльності (карається штрафом до 850 гривень, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі до трьох років) та побої (карається штрафом до 850 гривень, або громадськими роботами на строк до 200 годин або виправними роботами до одного року).

У прокуратурі зазначили, що слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.

Нагадаємо, що у цій справі вже повідомили про підозру колишньому голові правління "Укрексімбанку" Євгену Мецгеру, керівнику служби безпеки фінустанови Ігору Тельбізову та директору департаменту інформаційної політики банку Володимиру Пікалову. Суд обрав їм запобіжні заходи – нічний домашній арешт Пікалову й Мецгеру, і особисте зобов’язання – Тельбізову.

Довідка: 4 жовтня в "Радіо Свобода" заявили, що на знімальну групу програми "Схеми", яка брала інтерв'ю у голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, скоїли напад. Банкіру нібито не сподобалися питання журналіста Кирила Овсяного і він наказав охороні забрати камери та вилучити з них записані матеріали.

Співробітники банку видалили зняте відео, але конфлікт було записано на диктофон журналіста.

Поліція Києва відкрила кримінальну справу за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Банк вважає винуватцем конфлікту журналіста, оскільки той під час інтерв'ю з Мецгером нібито відійшов від погодженого переліку питань і почав випитувати інформацію, що містить банківську таємницю.

Увечері 5 жовтня "Схеми" оприлюднили відновлене відео інциденту, на якому видно деталі нападу.

Через тиждень Мецгер заявив, що йде з "Укрексімбанку".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme