Які країни ЄС пускають українських туристів попри виключення з "зеленої зони" (СПИСОК ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Очільник МЗС Дмитро Кулеба розповів, які країни пускатимуть українських туристів попри виключення країни з "зеленої" зони ЄС

Журналіст стрічки новин
Які країни ЄС пускають українських турис…
Фото: Рixabay

Кіпр став першою країною, яка дозволила подорожі українських туристів у межах своєї території.

Тепер до нього доєдналась Естонія. Відвідати цю країну можуть лише повністю вакциновані українці. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Тwitter міністра.

В"їзд в Естонію для українців

Водночас Хорватія, яка також вирішила пускати громадян України, залишила умови в'їзду без змін.

Зокрема, щоб перетнути хорватський кордон українцям треба надати:

  • негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше 72 годин або швидкий тест на антиген – RAT на SARS-CoV-2, зроблений не пізніше 48 годин;
  • сертифікат про вакцинацію не старіший 365 днів і зроблений не пізніше 14 днів до моменту в'їзду;
  • медична довідка про одужання від коронавірусу та отримання однієї дози вакцини протягом 8 місяців від зараження вірусом;
  • довідка про одужання від коронавірусу не пізніше ніж 11 днів.

Крім того, можна в'їхати за умови самоізоляції на території Хорватії і звільнення від неї після отримання тестів на коронавірус.

Водночас діти до 12 років звільняються від обов’язку тестування, якщо подорожують з батьками/опікунами, які мають негативний результат ПЛР-тест, швидкий тест на антиген чи підтвердження лікаря, що особа хворіла на Covid-19.

В"їзд до Хорватії українцям

Зазначимо, що Бельгія, яка спочатку хотіла не пускати українців, вирішила все ж дозволити в'їзд тим, в кого є сертифікат про вакцинації.

Пізніше стало відомо, що до списку приєднались і Нідерланди. В'їзд можливий для вакцинованих українців.

Кулеба додав, що з 13 листопада крім свідоцтва про вакцинацію для перетину кордону Нідерландів українцям також необхідно мати негативний результат тесту на коронавірус.

В"їзд у Нідерланди

Зазначимо, що до списку дозволених країн увійшли також Австрія та Данія. Вони пускатимуть тільки тих українців, які пройшли повний курс вакцинації.

Водночас Чехія вирішила зберегти умови в'їзду до країни для громадян України такими ж, як і раніше.

Варто додати, що згідно з інформацією на сайті МЗС, перетнути кордон Чехії можуть українці, які надали один з цих документів:

  • сертифікат про вакцинацію;
  • дозвіл на проживання в Чехії або дозвіл на проживання в іншій країні ЄС.

Крім того, можна в'їхати до цієї країни у виняткових гуманітарних ситуаціях за наявності підтверджуючих документів, виданих чеськими органами.

Нагадаємо, 9 листопада Європейський Союз офіційно виключив Україну із так званого "зеленого списку" для подорожей. Таке рішення є сигналом для європейських країн – рекомендацією – щодо посилення правил в'їзду для громадян України на тлі погіршення ситуації з коронавірусом COVID-19.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme