Щеплення при онкології, діабеті чи вадах серця: У МОЗ відповіли на популярні питання про COVID-вакцинацію

У Міністерстві охорони здоров'я відповіли на популярні запитання стосовно вакцинації проти коронавірусу для громадян, які мають супутні захворювання

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Щеплення при онкології, діабеті чи вадах…
Фото: КМДА

Згідно з позицією відомства, для людей з онкологією, діабетом або вадами серця вакцинація проти коронавірусу має бути пріоритетною.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

Зазначається, що люди, в яких є супутні захворювання, мають високу ймовірність важче перенести коронавірусну хворобу. Таким чином вакцинація дозволяє захистити організм від важких наслідків захворювання.

"Усім людям, які мають серцево-судинні захворювання, потрібно вакцинуватись від COVID-19, адже хвороба в них протікає значно важче та може дати дуже серйозні ускладнення", – запевняє кардіологиня Віра Горбачова.

За її словами, коронавірус може напряму пошкоджувати серце. Те саме стосується і людей із цукровим діабетом та ендокринними захворюваннями.

При цьому, люди з онкологією також мають доволі високий ризик померти внаслідок коронавірусу. Тому онколог Олександр Стаховський радить їм вакцинуватися і зазначає, що ризик померти від онкології значно менший, аніж ризик померти від ускладнень коронавірусу.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що Україна продовжила контракт із компанією Pfizer на постачання вакцини від COVID-19 на 2022—2023 роки з чіткими термінами поставок цих вакцин. Протягом цього часу Україна отримуватиме по 25 мільйонів доз вакцин щорічно

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme