Що буде легше звільнити — Крим чи Донбас: думка Зеленського

Окупований росіянами Крим, ймовірно, буде легше звільнити, аніж Донбас

Журналіст стрічки новин
Що буде легше звільнити — Крим чи Донбас…
Фото: ОПУ

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі зі студентами в Миколаєві, пише Depo.ua.

"Може так статися, що ми території повернемо раніше, ніж цих людей. Так може бути. Наприклад, якщо ми беремо Донбас, люди живуть там 10 років, живуть в іншому просторі, і це довгий процес. Може бути по-різному. Я вважаю, що складніше з Донбасом. Мені партнери колись казали: вам буде майже неможливо повернути Крим і дуже складно повернути Донбас. А на мою думку, якщо ми говоримо про людей, все одно території повертаються з людьми, якщо люди не хочуть — буде дуже складно", — сказав він.

На думку Зеленського, повернути жителів окупованого Донбасу ментально буде складніше, оскільки у регіоні 10 років тривали бойові дії, була контактна лінія. Крім того, є багато сепаратистів, частина людей пройшла війну.

"Стосунки зрозумілі. І навіть зараз, коли Росія проти нас воює, найжорсткіші сепаратисти стоять, біжать росіяни, а ці стоять. Це також про щось говорить. А бойових дій в Криму не було, тому я вважаю, що Крим чекає дуже на повернення, а Донбас також чекає, але буде дуже складно, бо велика частина цієї території була окупована і максимально мілітаризована… Нам головне нас зберегти. Те, що в нас є, все інше обовʼязково повернеться", — резюмував президент.

Нагадаємо, географічним об'єктам в окупованому Криму повернуть історичні найменування кримськотатарською мовою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme