Що робити, якщо вам скасували запис на COVID-вакцинацію: Відповідь МОЗ

Українцям розповіли, що варто робити, якщо медзаклад раптово скасував запис на вакцинацію від коронавірусу

Христина Макогон

Зазвичай це стається тоді, коли захворів лікар чи закінчилась вакцина. Тому, щоб не прийти дарма на щеплення, на офіційному Telegram-каналі медичної інформаційної системи Helsi розповіли, як потрібно діяти.

Якщо вам не зателефонували з поліклініки або не надіслали смс з попередженням про скасування вакцинації, обов'язково перевіряйте свій статус запису на вакцинацію в особистому кабінеті у додатку Helsi або на сайті перед тим, як вирушати до поліклініки, пише Depo.ua.

У випадку, коли запис на COVID-вакцинацію вже скасовано, зв'яжіться з медзакладом. Іноді лікарі можуть перезаписати пацієнта на інший час у телефонному режимі. Якщо у медзакладі не допомогли – створіть повторний запис на щеплення онлайн.

Нагадаємо, нині аутсайдерами за темпами вакцинації від коронавірусу є три регіони України – Чернівецька, Волинська та Закарпатська області. Водночас за відсотком повністю вакцинованих мешканців лідирують – Київська, Полтавська та Вінницька області.

Загалом від початку кампанії вакцинації зроблено понад 7 млн щеплень.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення здійснюються чотирма вакцинами: британська AstraZeneca, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника, а також американські препарати Moderna та Janssen.

21 липня в Україні стартував п'ятий етап кампанії імунізації – масова вакцинація. Тепер щепитися від коронавірусу можуть усі охочі українці.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua