Щоб Україні не допомагали, - Кличко про фейкові дзвінки мерам Берліна і Мадрида

Головна мета ворога - посварити Україну з міжнародними партнерами

Журналіст стрічки новин
Щоб Україні не допомагали, - Кличко про…

 

Головна мета ворога - посварити Україну з міжнародними партнерами. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи фейкові дзвінки від його імені мерам Берліна і Мадрида, передає Depo.ua.

"Ворог не вгамовується і веде війну по всіх фронтах - зокрема, з дезінформації, з дискредитації українських політиків. Щоб розсварити з європейськими партнерами, щоб Україні не допомагали. Вчора нібито від мого імені мерам кількох європейських столиць з фальшивої поштової адреси розіслали запити на спілкування через ZOOM. Оскільки наші друзі реагують оперативно і підтримують нас, мери Берліна та Мадрида погодилися на розмову. І за допомогою технології DeepFake з ними говорив зловмисник, видаючи себе за Кличка", - повідомив мер столиці.

Він зазначив, що гібридна війна буде однією з тем панельної дискусії саміту НАТО, в якій вони з братом Володимиром братимуть участь.

"Переконаний, правоохоронці повинні розслідувати таку "діяльність". Якщо треба - залучити іноземних фахівців. До речі, гібридна війна, дезинформація з боку росії - одна з тем панельної дискусії, в якій ми з братом маємо брати участь на саміті НАТО в Мадриді наступного тижня", - підсумував Кличко.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що мер Берліна Франциска Ґіффай 30 хвилин спілкувалась з чоловіком, який представився міським головою Києва Віталієм Кличком, але виявилося, що це – діпфейк.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme