Шість релокованих підприємств Луганщини вже відновили свою роботу - Гайдай

Перші шість підприємств Луганщини, які перенесли свої потужності у безпечні регіони за державною програмою релокації, вже відновили роботу

Журналіст відділу новин
Шість релокованих підприємств Луганщини…
Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай

Їх розмістили у Тернопільській, Чернівецькій, Закарпатській, Хмельницькій та Дніпропетровській областях, передає Depo.ua із посиланням на повідомлення очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая.

За словами керівника регіону, релоковані компанії займаються наданням медичних послуг, розробкою програмного забезпечення, транспортуванням зернових культур, шиномонтажем. Також це заклади громадського харчування.

"Безпечні регіони активно приймають до себе підприємства з Луганщини. Наразі офіційно перемістили свої виробничі потужності шість представників бізнес-середовища нашої області. Серед них три представники Сєвєродонецька та три інших громад. Їм знайшли нові приміщення для обладнання і техніки, допомогли забезпечити роботою трудові колективи", - сказав Гайдай.

Він зазначив, що Міністерство економіки опрацьовує більше тисячі заявок на переміщення з областей, де тривають бойові дії.

"Місцева влада активно задіяна в пошуку майданчиків для підприємств, розселенні працівників, налагодженні логістики", - зазначає голова Луганської ОВА.

Для зручної координації всіх учасників процесу була створена платформа цифрової взаємодії. Вона доступна за посиланням.

Нагадаємо, раніше перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки Юлія Свириденко повідомила, що в умовах воєнного часу за програмою "5-7-9%"  будь-яке українське підприємство може отримати кредит до 60 млн грн під 0%. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme