Шкарлет сказав, чи запровадять в Україні примусову COVID-вакцинацію освітян

В Україні примусової вакцинації педагогічних працівників від коронавірусу не буде

Журналіст відділу новин
Шкарлет сказав, чи запровадять в Україні…
Фото: Рixabay

Освітян ніхто не примушуватиме вакцинуватися. Якщо в закладі освіти не буде 80% вакцинованих педпрацівників – освітній процес відбувається у дистанційному, або ж змішаному режимі. Але відбувається у будь-якому випадку.

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет в ефірі програми "Сніданок з 1+1"

"У нас приблизно 1 080 000 освітян. При цьому вакциновано до 35%. Але від області до області відрізняється. Наприклад, Київська область – це 90%, Житомирська, Львівська області – понад 55-60%. Але це цифри на 15 число кожного місяця. Тобто на 15 серпня ми ще зріз не робили. Це – на 15 липня. Але при тому Волинська область – менш як 10%", – розповів він.

Водночас Шкарлет зазначив, що, на його думку, школи здебільшого налаштовані на повернення до звичайного формату роботи. На це налаштовані і батьки, і науково-педагогічні працівники.

"Це від нас залежить. Якщо ми хочемо мати здорову націю, хочемо мати повноцінний освітній процес, – вакцинуватися треба", – наголосив міністр.

Крім того, він нагадав, що, згідно з постановою Кабміну №1236 про карантинні обмеження, при збереженні в регіоні зеленої зони школи працюватимуть у звичайному режимі, але при встановленні "жовтого", "помаранчевого" чи "червоного" рівня епіднебезпеки очний формат навчання можливий лише за умови вакцинації 80% педпрацівників.

"На початок навчального року ми розглядаємо ситуацію. Коли ще тепло. Коли ще немає супутніх сезонних захворювань, і в школу ми підемо в повному режимі", – підсумував Шкарлет.

Нагадаємо, дещо раніше освітній омбудсмен пояснив, чи законний недопуск до роботи невакцинованих педагогів.

Довідка: В Україні масова добровільна вакцинація всіх працівників закладів освіти – дитсадків, шкіл, училищ, ВНЗ – розпочалася у травні. Їх щеплюють препаратом виробництва Pfizer.

11 серпня Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації в Україні до 1 жовтня 2021 року.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив також, що нині триває підготовка до нового навчального року. 

За його словами, у випадку, якщо на території країни збережеться "зелений" рівень епідемічної небезпеки, освітній процес розпочнеться без будь-яких карантинних обмежень, тільки з тими карантинними правилами для всіх громадських закладів.

Водночас Ляшко пояснив, що у разі переходу області на інший рівень епіднебезпеки, освітній процес буде продовжуватися, але тільки у разі вакцинації 80% освітян у кожному конкретному закладі освіти.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme