Шкарлет склав іспит на рівень володіння українською мовою

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, а також низка працівників міністерства успішно склали іспит на рівень володіння українською мовою

Редактор стрічки новин
Шкарлет склав іспит на рівень володіння…
Фото: МОН

Зокрема, іспит з української мови склали сам Шкарлет, 4 заступники міністра, 2 генеральні директори директоратів міністерства, головні спеціалісти структурних підрозділів, патронатна служба міністра та інші.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Міносвіти.

Зазначається, що співробітники МОЗ упродовж серпня-жовтня поточного року державний іспит з української мови, згідно з постановою КМУ "Про затвердження Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою" від 14 квітня 2021 року №409, як у зв’язку із призначенням, так і за власним бажанням.

Нагадаємо, як розповіла раніше очільниця Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська, іспит зі знання української мови провалили близько 15% чиновників, які претендують на державні посади.

Довідка: Верховна Рада ухвалила закон про державну мову ще 25 квітня 2019 року. Він передбачає обов'язкове використання української мови у публічному просторі. 14 липня поточного року КСУ визнав закон про мову конституційним.

Норма закону про державний іспит на знання мови для державних службовців – нова. Вона набула чинності 16 липня 2021 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme