Шмигаль анонсував масштабну програму енергомодернізації України

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що наступного року в Україні розпочнеться масштабна програма енергомодернізації

Журналіст відділу новин
Шмигаль анонсував масштабну програму ене…
Фото: Прес-служба КМУ

За словами Шмигаля, Україна може економити до $1,5 млрд на рік завдяки реалізації програми з підвищення енергоефективності по всій країні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Урядовий портал".

"Тому запуск такої програми – питання і економічного розвитку, і кращої підготовки до опалювального сезону, і зменшення сум у платіжках", – пояснив прем’єр.

Крім того, Шмигаль наголосив, що Україна цілком готова до опалювального сезону і має достатню кількість газу в газосховищах, аби спокійно пройти цю зиму.

Шмигаль додав, що місцеві керівники не мають підстав підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду до кінця опалювального сезону.

"Ми маємо в газосховищах понад 18,5 млрд кубів газу. Уряд за ініціативи президента та РНБО ухвалив рішення про заборону відключення від тепла й газу бюджетних установ, а також житлових будинків. Тарифи зростати не будуть, а програма субсидій збільшена на 12 млрд грн", – підсумував він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Євросоюз підтримає енергоефективність в Україні. ЄС, зокрема, долучається до реалізації п'ятирічної програми підтримки енергоефективності в Україні та братиме участь в співфінансуванні Фонду енергоефективності.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme