Шмигаль наобіцяв низці категорій громадян житло від держави: Хто зможе отримати та коли

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, кому держава наступного року планує видати квартири
 

Христина Макогон

За його словами, спершу планується закрити чергу на житло для внутрішньо переміщених осіб, які мають статус учасників бойових дій.

"Наступного року ми запланували - це ініціатива президента України Володимира Зеленського - повністю закрити чергу на житло ветеранів АТО - внутрішньо переміщених осіб. це близько 4 тис.сімей, яких ми повністю коштом держави забезпечимо житлом в наступному році, тобто будемо поетапно закривати черги", – сказав Шмигаль під час робочої поїздки в Луганську область

Він додав, що вже наприкінці 2021 року запрацює державна фінансова лізингова компанія, яка забезпечить житло для бюджетників – вчителів, лікарів, військових, а також внутрішньо переміщених осіб.

"Туди буде виділено близько 20 млрд грн під державні гарантії, і її основна роль – житло для таких "державних людей" і внутрішньо переміщених осіб", – наголосив очільник уряду.

Нагадаємо, на початку серпня стало відомо, що банки хочуть закрити програму доступних кредитів на житло. Форум провідних міжнародних фінансових установ, членами якого є 12 міжнародних банків, що працюють в Україні, хочуть обмежити реалізацію цієї програми, оскільки програма кредитування не досягла поставлених цілей.

Читайте також: Іпотека під 7%: Як держава під приводом захисту українців без житла допомагатиме забудовникам

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua