Шмигаль пообіцяв дешевий газ для лікарень, шкіл і садочків

Під час поточного опалювального сезону школи, лікарні і дитячі садочки будуть отримувати газ по ціні, яка зафіксована в меморандумі, який у вересні уряд підписав з "Нафтогазом" та місцевою владою
 

Журналіст відділу новин
Шмигаль пообіцяв дешевий газ для лікарен…
Фото: КМУ

Запровадження надзвичайної ситуації в регіонах дозволило "Нафтогазу" швидко укласти договори на поставку газу з усіма бюджетними установами по всіх регіонах України і не розтягувати цей процес на тижні.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду 20 жовтня, інформує Depo.ua.

Він нагадав, що минулого тижня низка регіонів та міст оголошували надзвичайну ситуацію через питання поставок газу. Такі рішення були суто технічними і дозволили швидше виконати меморандум, який у вересні уряд підписав з "Нафтогазом" та місцевою владою.

"Школи, лікарні і дитячі садочки отримають газ по ціні, яка зафіксована в меморандумі, а саме – 13 грн 60 коп. без ПДВ та доставки", – наголосив прем'єр.

Шмигаль повідомив, що за даними НАК "Нафтогаз" в українських підземних газових сховищах закачано майже 19 млрд м3 газу, чого достатньо, щоб пройти опалювальний сезон.

"Ми готові до різних сценаріїв, адже розуміємо, що Європу охопила енергетична криза, яка напряму пов'язана із газовим шантажем з боку Росії", – підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, станом на 20 жовтня у Городку на Хмельниччині дитячі садочки опалюються дровами і електроприладами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme