Шмигаль "вигнав" заступника міністра соцполітики із засідання уряду до людей під Кабміном

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль попросив заступника міністра соціальної політики вийти до людей, які зібралися під будівлею Кабінету міністрів і вимагають невідкладного перерахунку пенсій

Журналіст відділу новин
Шмигаль "вигнав" заступника міністра соц…
Фото: Скріншот

Про це він заявив під час засідання уряду 14 липня, передає Depo.ua.

Шмигаль повідомив, зокрема, що Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення пенсій військовим пенсіонерам – встановлення щомісячних доплат.

За його словами, додаткові кошти отримають майже 400 тисяч військовослужбовців-пенсіонерів. При цьому встановлено мінімальну пенсійну виплату в розмірі 3 854 грн.

Також передбачається підвищення виплат для учасників бойових дій, які втратили працездатність.

"У зв'язку з тим, що сьогодні якраз під Кабінетом міністрів є люди, зокрема військові пенсіонери, доручаю прямо зараз, під час засідання уряду, залишити засідання заступнику міністра соціальної політики і вийти до людей – роз'яснити дії уряду і дати гарантії того, що ми збиралися, готували це рішення", – наголосив прем'єр.

Він уточнив, що люди будуть повністю забезпечені пенсійними виплатами в належних розмірах.

"Тому попрошу зараз вас, шановний пане заступник міністра, залишити засідання і поспілкуватися з людьми для того, щоб донести їм ту інформацію, яку сьогодні ми розглядаємо. Дякую", – підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, 10 липня президент України Володимир Зеленський доручив уряду вжити заходів для відновлення справедливості у виплаті пенсій військовим пенсіонерам.

14 липня під стінами Верховної Ради ветерани силових структур вимагали невідкладного перерахунку пенсій. Згодом вони вирушили під стіни Кабінету міністрів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme