Шольц анонсував поїздку до Путіна через загрозу вторгнення Росії в Україну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц анонсував поїздку до Москви для зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним через загрозу повномасштабного вторгнення російських військ на територію України

Максим Карпенко

За його словами, не можна ігнорувати перекидання до кордонів України великої кількості російських військ.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на ZDF.

"Ситуація дуже серйозна. Не можна випускати з уваги той факт, що до кордону з Україною перекинуто велику кількість солдат. Тому дуже важливо бути гранично ясним в тому, що напад на територіальну цілісність України буде мати дуже високу ціну", – зазначив Шольц.

Канцлер Німеччини наголосив, що поїздка до Росії відбудеться після його візиту до США. 

"Річ у тім, що тут відбувається узгоджена політика і ми приймаємо добре підготовлені рішення", – пояснив він.

Зауважимо, напередодні президент Франції Еммануель Макрон повідомив про ймовірність зустрічі з лідером Росії Володимиром Путіним для обговорення ситуації навколо України. За його словами, він готовий їхати на Росію для пошуку дипломатичного виходу з ситуації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шольц має зустрітися з президентом США Джо Байденом під час ділового візиту у Вашингтоні 7 лютого. За даними видання Bild, офіційно зустріч двох лідерів тримається у секреті. Втім, видання наголошує, що плани щодо поїздки канцлера Німеччини до США прокоментують та підтвердять за першої ж можливості.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua