Байден проведе зустріч із Шольцом у США, – ЗМІ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінеться з президентом США Джо Байденом під час ділового візиту у Вашингтоні

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Байден проведе зустріч із Шольцом у США,…
Фото: Olaf Scholz/Facebook

Згідно з джерелами видання, зустріч Шольца та Байдена запланована на 7 лютого.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Bild.

Зазначається, що офіційно зустріч двох лідерів тримається у секреті. Втім, видання наголошує, що плани щодо поїздки канцлера Німеччини до США прокоментують підтвердять за першої ж можливості.

Уточнюється, що зустріч буде присвячена загостренню загрози вторгнення Росії на територію України. Зокрема, під час переговорів Байден та Шольц обговорять реакцію Заходу на дії президента Росії Володимира Путіна.

Зауважимо, дещо раніше ЗМІ повідомляли, що Шольц відмовився зустрітися з Байденом щодо ситуації навколо України. Водночас вказувалося, що сторони сподіваються організувати зустріч у середині лютого 2022 року.

Нагадаємо, 12 січня стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. Документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT. Однак, Німеччина має на це власне бачення.

13 січня у Міністерстві оборони Німеччини закликали не змішувати "Північний потік-2" із конфліктом між Україною та Росією.

22 січня міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок сумнівається у необхідності відключати Росію від системи платежів SWIFT у разі подальшої агресії Москви проти України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme