У Байдена кажуть, що ідея відключити Росію від SWIFT не знята з порядку денного

США не виключають жоден із варіантів відповіді на агресивну поведінку Росії

Редактор стрічки новин
У Байдена кажуть, що ідея відключити Рос…
Скріншот

Питання відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT наразі не зняте з порядку денного адміністрації США.

Про це заявила речниця Білого дому Джен Псакі на брифінгу 18 січня, відповідаючи на запитання про те, чи відповідає дійсності інформація, що можливість відключення Росії від SWIFT знята з розгляду, передає Depo.ua.

"На наш погляд, жоден варіант не знятий з порядку денного. Ми продовжуємо тісно консультуватися з європейськими колегами щодо серйозних контрнаслідків для Росії, якщо вона далі вторгнеться в Україну", – сказала речниця Білого дому.

Нагадаємо, 12 січня стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували пакет санкцій щодо низки російських військових та посадовців, у тому числі – проти президента Володимира Путіна, якщо Москва вдасться до подальших ворожих дій щодо України.

Згідно з цим проєктом, санкції торкнуться також компаній із системами зашифрованого обміну повідомленнями, які працюють у Росії. Серед них – система SWIFT, яку використовують банки, що обмінюватися ключовою інформацією з іншими фінансовими установами.

17 січня німецьке видання Handelsblatt із посиланням на урядові джерела повідомило, що країни Європи та США більше не розглядають як санкції проти Росії відключення країни від системи міжбанківських переказів SWIFT.

Видання зазначає, що обговорюється введення адресних економічних санкцій проти великих російських банків. Також зазначається, що відключення Росії від SWIFT може призвести до дестабілізації фінансових ринків у короткостроковій перспективі та "сприяти у середньостроковій перспективі розвитку альтернативної платіжної інфраструктури, в якій Захід більше не домінуватиме".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme