США спростували інформацію німецьких ЗМІ: Відключення Росії від SWIFT досі обговорюється

Сполучені Штати Америки не відкидають можливості відключення російської фінансової системи від міжнародної платіжної системи SWIFT

Журналіст відділу новин
США спростували інформацію німецьких ЗМІ…
Фото: Facebook SWIFT

Речник Ради нацбезпеки США заявив, що інформація німецьких ЗМІ про відмову від відключення Росії від SWIFT не є правдою.

За словами речника, немає ніяких підстав так говорити, передає Depo.ua із посиланням на Reuters.

"Ми продовжуємо дуже тісно консультуватися з європейськими колегами щодо важких наслідків для Росії, якщо вона вторгнеться в Україну", – йдеться у заяві.

Разом з тим, джерело Reuters у німецькому уряді не змогло ні підтвердити, ні спростувати цю інформацію.

Нагадаємо, сьогодні ж, 17 січня, німецьке видання Handelsblatt заявило, що, за її інформацією, Захід не стане відключати Росію від міжнародної платіжної системи SWIFT у випадку нападу на Україну.

Мовляв, це може призвести до дестабілізації усієї світової економіки, а також підштовхне Росію до розвитку альтернативних систем, на які Захід не матиме впливу.

Довідка: В кінці 2021 року демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. Документ передбачає обмеження щодо президента Росії, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT.

А 16 грудня Європарламент проголосував за відключення Росії від SWIFT у випадку нової агресії проти України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme