Шольц чекає кроків Росії щодо зниження ескалації біля України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив про очікування від Росії явних кроків зниження напруженості біля кордону України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Шольц чекає кроків Росії щодо зниження е…
Фото: Olaf Scholz/Facebook

Водночас Німеччина не готова говорити про конкретні заходи проти Росії на випадок нового вторгнення на територію України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Bloomberg.

"Чіткий сигнал Німеччини разом з союзниками в ЄС і НАТО полягає в тому, що будь-яке військове втручання, будь-яка загроза цілісності України матиме високу ціну", – наголосив Шольц.

Він уточнив, що Москва має піти на явне пом'якшення кризи. Зокрема, канцлер Німеччини закликав Кремль до відновлення "нормандського формату".

"Ситуація дуже серйозна. Зараз мова йде про те, щоб зробити все, щоб до військового втручання не дійшло", – додав він.

Зауважимо, дещо раніше голова МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила про "відповідні заходи" щодо "Північного потоку-2" у випадку нападу Росії на Україну.

Зазначимо, що нормандський формат був створений у червні 2014 року для вирішення війни на Донбасі. У лютому 2015 року представники чотирьох країн підписали Мінські угоди, які містять конкретні дії, спрямовані на встановлення миру.

Нагадаємо, українська сторона поки не може назвати конкретну дату проведення "нормандської зустрічі". При цьому у представництві президента України вкотре наголосили на тому, що саміт на рівні лідерів України, Росії, Німеччини та Франції – чи не єдиний спосіб врегулювати критичну ситуацію на Донбасі.

Напередодні у Франції заявили, що "нормандський формат" повернули в робочий стан. За словами очільника французського МЗС Ле Дріана, зараз на столі переговорів перебувають такі питання, як обмін полоненими, гуманітарні перспективи, а також відведення важкого озброєння.

Читайте також: "Нормандський формат запрацював": Чи справді Франція і Німеччина повернуть Росію до діалогу

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme