Німеччина передасть Україні систему Patriot та БМП Marder, а США — БМП Bradley

Канцлер Німеччини Олаф Шольц за результатами телефонної розмови з президентом США Джо Байденом вирішив передати Україні систему ППО Patriot. Також лідери підтвердили, що планують надати Києву бойові машини піхоти Marder (від Німеччини) та M2 Bradley (від США)

Журналіст відділу новин
Німеччина передасть Україні систему Patr…
Patriot

Про це йдеться на сайті уряду Німеччини, передає Depo.ua.

"Президент Байден і канцлер Шольц висловили спільну рішучість надавати Україні необхідну фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку стільки, скільки це буде потрібно. Для цього США мають намір надати Україні БМП типу Bradley, а Німеччина — БМП типу Marder", — йдеться в повідомленні.

Обидві країни планують навчати українські Збройні сили на відповідних системах.

Також Німеччина вирішила слідом за США передати Києву ще одну батарею Patriot. Першу США надали наприкінці грудня. Лідери підтвердили намір продовжувати надавати підтримку Україні в можливостях протиповітряної оборони. 

Reuters писало, що до чергового пакету військової допомоги Києву від США увійдуть близько 50 БМП M2 Bradley. Його планують оголосити вже завтра, 6 січня. За даними AP, вартість нового пакета — майже 3 мільярди доларів.

А Німеччина, за інформацією Spiegel, планує поставити до 40 БМП Marder, щоб оснастити цілий батальйон.

Перед цим Франція анонсувала надання Україні бойових машин піхоти AMX-10 RC і бронетранспортерів ACMAT Bastion. Париж, Берлін і Вашингтон обговорювали це рішення протягом кількох тижнів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme