Штам "Дельта": У МОЗ назвали кількість інфікованих

Штам коронавірусу "Дельта" майже у 2,5 рази швидше передається від людини до людини.

Надія Собенко
Журналіст розділу Depo.Київ.

В Україні штам коронавірусу COVID-19 "Дельта" діагностовано у понад 600 людей. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Ігор Кузін, передає  Depo.ua.

"Вже понад 600 офіційно підтверджених випадків, які діагностуються як секвенуванням, так і методом ПЛР", – сказав він.

За словами Кузіна, штам "Дельта" викликає занепокоєння і ВООЗ і цілого світу, оскільки майже у 2,5 рази швидше передається від людини до людини.

"Якщо ми звикли, що під час звичайного контакту у людини існує ризик інфікування, але якщо вона в масці, на безпечній відстані, то може і не інфікуватися, то щодо "Дельти" такі ризики зростають в рази. Ми звикли вважати, що діти переносять коронавірусну хворобу в дуже легкій формі або безсимптомно. Але коронавірусна хвороба, яка викликається штамом "Дельта", уражає також і дітей", – сказав він.

Головний санітарний лікар також наголосив на тому, що індійський штам частіше, ніж інші, викликає тяжкий перебіг хвороби.

"Ми звикли, що приблизно 2% серед загальної популяції людей, які захворіли на коронавірусну хворобу - це люди, які потребуватимуть надання інтенсивної медичної допомоги, кисневої терапії. Відносно штаму "Дельта" ситуація зовсім інша. Майже в 2,6 рази вища кількість людей, яка потребуватиме саме надання інтенсивної медичної допомоги", – зазначив Кузін.

Він також вважає, що Україні потрібен карантин, а жителям необхідно носити маску, оскільки вона може врятувати життя.

"Маска може врятувати життя. Вона необхідна насамперед для того, щоб не допустити зараження коронавірусною хворобою. Вона захищає не лише від коронавірусу, але й від низки інших інфекційних хвороб. Зараз немає жодних доказових даних про те, що маска може нашкодити здоров’ю або що вона впливає на системи дихання негативно. Такі дані просто відсутні", – сказав заступник глави МОЗ.

Нагадаємо, у МОЗ розповіли, коли в Україні скасують масковий режим. За найкращого варіанту розвитку подій, носіння цього засобу захисту можуть скасувати, коли у світі вилікують останнього хворого на COVID-19.

Як відомо, штам коронавірусу "Дельта" вперше знайшли восени 2020 року в Індії, він вважається більш заразним, ніж попередні виявлені мутації захворювання. Пізніше цей штам потрапив в Україну і забрав кілька життів.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme