UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Штати закрили кордон для керівників Нікарагуа: У чому причина

США заборонили в'їзд на територію країни владі Нікарагуа

Журналіст відділу новин
Штати закрили кордон для керівників Ніка…
Фото: Рixabay

Про заборону в'їзду нікарагуанській владі на територію США оголосив сам президент Джо Байден.

Причиною став авторитаризм очільників цієї країни, передає Depo.ua із посиланням на "РИА Новости".

"Я дійшов висновку, що в інтересах Сполучених Штатів обмежити і призупинити в'їзд до США як іммігрантів і неіммігрантів членів уряду Нікарагуа, очолюваного президентом Даніелем Ортегою, включаючи його дружину і віце-президента Росаріо Мурільо та інших осіб, хто формулював, реалізовував та отримував вигоди від політики та дій, що підривають демократичні інститути", – йдеться у заяві Байдена.

Крім верховного керівництва, в'їзд до США закрили навіть мерам нікарагуанських міст. А також їхнім дружинам (чоловікам), дітям та іншим родичам.

Нагадаємо, що 10 листопада РНБО ухвалила санкції проти представництва Нікарагуа в окупованому Криму та літаків США.

За що Україна ввела санкції проти Нікарагуа

28 серпня 2020 року стало відомо, що в окупованому Криму відкрилося почесне консульство Нікарагуа, яке очолив учасник російської анексії півострова Олег Белавенцев. Його в 2019 році Святошинський районний суд Києва засудив до 13 років за зазіхання на територіальну цілісність України. МЗС України висловило протест у зв'язку з таким рішенням Нікарагуа.

Олег Белавенцев консул Нікарагуа Крим

Згодом Кабінет міністрів запропонував відреагувати на відкриття консульства Нікарагуа у окупованому Криму введенням санкцій проти цієї країни, що передбачають заборону на торгівлю, польоти, інвестиції, передачу технологій та інші обмежувальні заходи щодо Нікарагуа.

9 листопада 2020 року посол Нікарагуа у Росії Альба Асусела Торрес прибула на територію окупованого півострова, де відкрила "почесне консульство" Нікарагуа.

Зазначимо, Нікаргуа завжди голосує в ООН в унісон з Росією, зокрема в питаннях окупованих територій України. 

Які обмеження вводить Україна проти Нікарагуа

Як повідомила у своєму Teleghram-каналі народний депутат від "Слуги народу" Ольга Василевська-Смаглюк, Україна вводить на п'ять років наступні обмеження:

1) обмеження торговельних операцій із товарами групи 08, 09 і 24 згідно з УКТЗЕД у частині заборони експортно-імпортних операцій, операцій із переробки із підприємствами- резидентами;

2) повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України;

3) запобігання виведенню капіталів за межі України;

4) зупинення виконання економічних і фінансових зобов’язань;

5) заборона видачі дозволів, ліцензій Національного банку на здійснення інвестицій у Республіку Нікарагуа, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території Республіки Нікарагуа;

6) припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну із Республіки Нікарагуа чи вивезення з України валютних цінностей та обмеження видачі готівки за платіжними картками, емітованими резидентами Республіки Нікарагуа;

7) заборона здійснення Національним банком реєстрації учасника міжнародної платіжної системи, платіжною організацією якої є резидент Республіки Нікарагуа.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme