Шуляк розповіла, коли будуть перші виплати за економічним паспортом українця

Керівниця партії "Слуга Народу" Олена Шуляк розповіла нові деталі стосовно економічного паспорта українця, який передбачає створення спеціального фонду для організації виплат українцям після досягнення 18-річного віку

Журналіст стрічки новин
Шуляк розповіла, коли будуть перші випла…
Фото: Depo.ua

Як відомо, грошу з фонду отримає кожен українець, який народився після 1 січня 2019-го. Проект економічного паспорта українця передбачає, що держава зробить перший внесок на рахунок у 2023 році.

Перші виплати українці отримають у 2037 році. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ТСН.

"Кожного року приблизно дві мінімальні зарплати буде накопичуватися на кожному індивідуальному рахунку народженого українця. Це буде відбуватися автоматично. Черед "Дію" є свідоцтво про народження. Через "Дію" автоматично відкривається рахунок. В режимі реального часу батьки можуть спостерігати, як накопичуються гроші на рахунку", – поділилась депутатка. 

Згодом, коли дитина досягне 18-річного віку, ці кошти можна буде витрати на чотири потреби: 

  • купівлю житла в Україні;

  • навчання в українських вишах;

  • перерахування на власний пенсійний рахунок;

  • лікування захворювань.

Нагадаємо, 19 березня 2021 року президент Володимир Зеленський анонсував запровадження економічного паспорту українця. Вперше про це він заявив у своєму традиційному відеозверненні за мотивами засідання РНБО, яке було присвячене зокрема й українським надрам.

1 грудня Зеленський анонсував, що до 10 грудня внесе до парламенту законопроект про економічний паспорт українця. Документ був зареєстрований 6 грудня.

Читайте також: 10 тис. доларів по економічному паспорту: Коли Зеленський пообіцяє кожній дитині клаптик землі і два раба 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme