Швеція надасть Україні понад $5 млн на тлі російської агресії

Уряд Швеції ухвалив виділення близько 5,4 мільйона доларів Україні для зміцнення стійкості на тлі агресії Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Швеція надасть Україні понад $5 млн на т…
Фото: Pixabay

Зокрема, Україна отримає кошти протягом наступних трьох років у межах спільного з Великою Британією, Канадою, Швейцарією та США фонду.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу уряду Швеції.

"Фонд зміцнить стійкість до російської агресії на Сході та Півдні України, сприяючи поліпшенню надання державних послуг, розширенню діалогу та інклюзивному економічному розвитку", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, напередодні шведи запевнили міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, що не будуть вивозити дипломатів з Києва. Шведська міністерка Анн Лінде запевнила, що МЗС Швеції не планує евакуювати співробітників посольства у Києві та членів їхніх родин.

Нагадаємо, 21 січня 2022 року прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував рішення уряду виділити Україні 120 мільйонів канадських доларів (~100 мільйонів доларів США) на забезпечення економічної стабільності.

24 січня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала, що Єврокомісія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро. Гроші виділять, щоб допомогти Україні зараз впоратися з фінансовими потребами через агресію Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme