Швейцарія готова повернути Україні гроші Януковича, але є умова

Україна зможе повернути заморожені кошти колишнього президента Віктора Януковича після змін у судовій системі
 

Журналіст відділу новин
Швейцарія готова повернути Україні гроші…
Фото: Главком

Очільник МЗС Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що Україна може повернути заморожені 70 млн євро, виведених колишнім президентом Віктором Януковичем.

Про це він заявив у ході брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою, інформує Depo.ua.

"Минуло вже 7 років і ми сигналізували Україні, що залишається 3 роки. Але ми отримали позитивні запевнення в тому, що відбуваються необхідні процедури для того, щоб як тільки юридична ситуація в судовій сфері України зміниться, ці кошти повернулися", – сказав швейцарський дипломат.

Нагадаємо, на закордонних рахунках заблоковані активи екс-чиновників часів Януковича на загальну суму 107,19 млн доларів, 15,87 млн євро і 135,01 млн швейцарських франків. Кошти заарештовані в таких країнах, як Австрія, Велика Британія, Латвія, Кіпр, Італія, Ліхтенштейн, Швейцарія та Нідерланди.

Нагадаємо, у березні Швейцарія нагадала Україні, що заморожування активів Віктора Януковича і його оточення триватиме ще максимум три роки.

16 червня Офіс генпрокурора та Міністерство закордонних справ України заявили, що скоординують зусилля щодо повернення вкрадених активів з-за кордону.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme