Швейцарія попри нейтралітет введе санкції проти Росії

Швейцарія введе проти Росії всі ті санкції, які вже запровадив Євросоюз, попри свій нейтралітет

Швейцарія вирішила таким чином і зв'язку з війною в Україні засудити дії Росії.

Про це повідомила Федеральна рада (Бундесрат) Швейцарії, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

"У зв'язку з тривалою військовою інтервенцією Росії в Україну, 28 лютого Федеральна рада ухвалила рішення прийняти пакети санкцій, введені Європейським Союзом 23 і 25 лютого", – наголосили в уряді країни.

Швейцарія також запровадила негайні фінансові санкції проти президента Росії Володимира Путіна, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Крім того, вона закриває свій повітряний простір для російських авіакомпаній і запропонувала стати посередником у мирному врегулюванні.

"Швейцарія підтверджує свою солідарність з Україною та її народом; вона надаватиме допомогу людям, які втекли до Польщі", – заявив Бундесрат. 

Нагадаємо, за перші 100 годин оборони України від російських загарбників наша дипломатія мобілізувала понад $1 млрд допомоги партнерів на закупівлю сучасного озброєння та боєприпасів. Зараз вирішується питання передачі нашій державі бойових винищувачів, аби більш ефективно відбивати напади ворога в повітрі. 

27 лютого глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель після неформальної зустрічі глав МЗС країн-членів повідомив, що у Європейському союзі узгодили надання летальної зброї для Збройних сил України на суму 450 мільйонів євро для боротьби з російським вторгненням. Він наголосив, що Євросоюз вперше за всю історію надаватиме летальну зброю третій стороні, яка не є членом ЄС. 

Після цієї заяви президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що хоче, аби Україна була в Європейському Союзі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua