Швейцарія залучить 500 млрд євро в розвиток "Укрзалізниці", підписано меморандум

У присутності президента Володимира Зеленського було підписано меморандум про експортне фінансування Швейцарської конфедерації у розвиток залізничного транспорту в Україні

Журналіст стрічки новин
Швейцарія залучить 500 млрд євро в розви…
Фото: Укрзалізниця / Facebook

Іншими словами, Швейцарія залучить 500 млн євро для розвитку залізничного транспорту України. 

Підписаний меморандум визначає засади співпраці та механізм спільної роботи сторін, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу президента.

"Я дуже радий, що сьогодні підписується цей важливий меморандум. Він є чудовим сигналом громадянам наших країн про те, як ми співпрацюємо", — зазначив Зеленський на зустрічі з головою ради директорів швейцарського виробника рухомого складу Stadler Rail AG Петером Шпулером і виконавчим директором Stadler CIS AG Александром Люфтом в ОП.

За словами Александра Люфта, це вперше в історії, коли на державному рівні залучається експортне фінансування зі Швейцарії на розвиток залізничного транспорту України, зокрема, оновлення парку потягів.

У межах співпраці зі Stadler планується закупити 30 приміських електропоїздів її виробництва для Києва, і ще 30 будуть розподілені між Харковом і Дніпром. Варто додати, що завдяки новим поїздам буде реалізовуватись проект комфортного приміського сполучення City Express, що запускається у межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво". 

Крім того, для оновлення рухомого складу "Укрзалізниці" буде закуплено 20 нових регіональних електропоїздів і 10 електропотягів далекого сполучення виробництва Stadler.

Також сторони домовились будівництва нового заводу Stadler в Україні для локалізації виробництва потягів цієї компанії.

Меморандум про взаєморозуміння укладено між Міністерством інфраструктури України, АТ "Укрзалізниця" та Stadler CIS AG, Stadler Rail AG (Швейцарія) і Швейцарським агентством зі страхування експортних ризиків SERV. 

Нагадаємо, 26 червня у Києві презентували швейцарську електричку Stadler для "Укрзалізниці". Йдеться про п'ятивагонний електропоїзд Stadler Flirt. Наразі потяг тестують для запуску на маршруті приміського сполучення Києва та міської електрички. 

Довідка: Stadler — міжнародна компанія з виробництва залізничних транспортних засобів (Буснанг, Швейцарія). Заснована в 1942 році, на сьогодні має понад 8500 співробітників та більш ніж 50 відділень сервісу. Компанія пропонує широкий спектр залізничного та міського транспорту: високошвидкісні поїзди, міжміські поїзди, регіональні та приміські поїзди, рухомий склад для метро, трамваї-потяги та трамваї.

Максимальна швидкість електропоїзда Stadler FLIRT — 160 км/год. У ньому 262 місця для сидіння 1-го та 2-го класів. Поїзд пристосований для маломобільної категорії та людей з інвалідністю. Рухомий склад облаштований пандусом, місцями для розміщення людей на інвалідних кріслах, вся інформація продубльована шрифтом Брайля. Поїзд Stadler FLIRT адаптований для роботи у Фінляндії, Норвегії, Естонії, Білорусі та Україні. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme