Швидкісний інтернет у селах: Програма виконана на 85%

Нині понад 2,5 тисячі сіл (а це – близько 850 тисяч українців) вже під'єднано до швидкісного інтернету

Журналіст стрічки новин

Таким чином програма "Інтернет-субвенція — оптичний інтернет у 3 тисячах сіл по всій Україні" виконана наразі на 85%.

Про це заявив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає Depo.ua з посиланням на "Урядовий портал".

"У рамках проекту Інтернет-субвенція вже під'єднано понад 2,5 тисячі маленьких сіл. Упродовж найближчих декількох тижнів плануємо виконати наше завдання — три тисячі сіл отримають доступ до оптичного інтернету. А це близько мільйона українців та понад 6000 різних соцоб’єктів. Цей проект значно наблизив нас до головної мети — забезпечити 95% населення швидкісним інтернетом", — заявив Федоров.

Понад 2,5 тисячі сіл — це близько 850 тисяч українців, 17 тисяч кілометрів оптичних мереж та 5950 соцзакладів, серед яких понад 840 шкіл, 500 дитсадків, 1500 медзакладів, 1800 будинків культури, 780 бібліотек. Дізнатися про всіх провайдерів, результати замірів швидкості та перелік соцоб’єктів можна на публічному дашборді. Інформація оновлюється в режимі реального часу.

Зазначається, що у Чернігівській, Херсонській та Житомирській областях кількість людей, які не мають можливість під'єднатися до швидкісного інтернету, за цей рік зменшилася на 50%, 38% та 32% відповідно. Сумарно в цих регіонах чверть мільйона людей тепер можуть стати інтернет-користувачами.

Також цього року пришвидшився і розвиток мережі 4G. За словами міністра, цього року 3 мільйони українців вперше скористалися швидкісним мобільним інтернетом, а 8 мільйонів проапгрейдилися з 3G на 4G.

"У 2020 році не було й мови про інтернет-субвенцію для сіл, але цього року ми вже її реалізуємо та продовжимо робити це і у 2022-му. Звісно, крім оптичного інтернету, є болюче питання якісного зв’язку на залізничних шляхах. На цей проект потрібні дуже великі інвестиції від держави та операторів, але ми плануємо почати роботу над цим проектом вже наступного року", — пообіцяв Федоров.

Нагадаємо, у квітні Кабмін виділив 500 млн грн на інтернет у селах. На виділені гроші мають закупити послуги з підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до інтернету на ділянках телекомунікаційної мережі оператора, що надає послуги з підключення до інтернету. Послуги надаватимуться безоплатно до 31 грудня 2022, оскільки вони входитимуть у вартість підключення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme