Ситуація на Донбасі: Бойовики поранили українського військового

Станом на 17:00 2 жовтня російсько-окупаційні сили на Донбасі чотири рази порушували режим "тиші" та поранили українського військовослужбовця

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Ситуація на Донбасі: Бойовики поранили у…
Фото: Прес-центр штабу ООС

Порушення режиму припинення вогню двічі здійснювалося із застосування озброєння, забороненого "мінськими угодами".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу штабу Операції Об'єднаних сил.

"Біля Новозванівки ворожі збройні формування здійснили прицільний обстріл наших позицій з мінометів калібру 120 мм, артилерії калібру 122 мм та ручних протитанкових гранатометів", – йдеться у повідомленні.

Також обстріли відбулися поблизу Мар'їнки. Там противник використав міномети калібру 120 і 82-мм. У бік Станиці Луганської окупанти відкривали вогонь з протитанкового ракетного комплексу.

Окрім цього, в Луганській області зафіксовано проліт ворожого безпілотника, імовірно, типу Орлан-10, із перетином лінії розмежування.

Зазначається, що український військовий отримав осколкове поранення внаслідок одного з обстрілів. Йому надали необхідну медичну допомогу. Лікарі оцінюють стан його здоров'я, як середньої тяжкості.

"Наші захисники відкривали вогонь у відповідь, застосовуючи дозволене "Мінськими домовленостями" озброєння, чим змусили противника припинити вогневу активність. Завдяки зусиллям українських воїнів рубежі наших підрозділів залишилися незмінними", – додали в ООС.

Станом на 17:00 2 жовтня російсько-окупаційні сили на Донбасі чотири рази порушували режим "тиші" та поранили українського військовослужбовця

Нагадаємо, 1 жовтня військова делегація Естонської Республіки на чолі з Командувачем тероборони бригадним генералом Ріхо Юхтегі відвідала район проведення операції Об’єднаних сил. В ході візиту вони відвідали командний пункт однієї із бригад, котра виконує завдання у складі ООС

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme