Ситуація на Донбасі: Окупанти продовжують зривати "тишу", ЗСУ зазнали втрат

Протягом минулої доби, 4 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі збройні формування Російської Федерації 6 разів порушили режим припинення вогню, ще три порушення – від початку поточної доби

Редактор стрічки новин
Ситуація на Донбасі: Окупанти продовжуют…
Фото: Прес-центр ООС

Про це йдеться у ранковому зведенні прес-центру штабу ООС, передає Depo.ua.

Зокрема, обстріли були зафіксовані у районі населених пунктів Водяне, Авдіївка, Мирне, березове, Тарамчук, Золоте-4 та Піски.

Як зазначається у повідомленні, поблизу Водяного, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська двічі застосовували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю, біля Авдіївки ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, а у районі населеного пункту Мирне – зі станкових протитанкових гранатометів.

Також неподалік Березового окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а у напрямку Тарамчука – зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Внаслідок цих обстрілів українська армія зазнала втрат.

"Один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення несумісні з життям. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого. Крім того, один військовий отримав осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги, воїна транспортували до лікувального закладу. Стан пораненого – задовільний", – повідомили у штабі ООС.

Зазначається, що на ворожі обстріли наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Станом на 7 годину ранку, 5 липня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

"Біля Авдіївки російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з великокаліберних кулеметів.

Поблизу Золотого-4 ворог вів обстріл з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. А поблизу населеного пункту Піски противник обстрілював наші позиції з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок сьогоднішніх обстрілів бойових втрат серед наших захисників немає.

Зведення штабу ООС ранок 5 липня 2021Ситуація на Донбасі - ранок 5 липня 2021

Як повідомили у 93-й бригаді Холодний Яр, внаслідок обстрілу бойовиків на Донбасі загинув начальник медпункту механізованого батальйону капітан Юрій Васильович Письменний. Він був відомий за позивним "Феофан".

Юрій Письменний народився 4 березня 1962 року. Мешкав у Дніпрі, мав вищу медичну освіту. У 2016 році пішов на війну медиком-волонтером – служив у Першому добровольчому мобільному шпиталі ім. Пирогова.

Наприкінці 2018 року призивався до лав Збройних Сил. Очолив медичний пункт батальйону. Тиждень тому отримав чергове військове звання "капітан".

У загиблого залишилася дружина Тетяна і дорослий син Георгій.

Юрій Письменний Феофан загинув на ДонбасіЮрій Письменний Феофан загинув 4 липня на Донбасі

Нагадаємо, про загибель українського військовослужбовця на Донбасі у прес-центрі штабу ООС повідомили 4 липня ввечері. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme