Ситуація на Донбасі: Зафіксовано 13 порушень "тиші", поранений воїн ЗСУ

Штаб ООС поінформував про ситуацію на Донбасі станом на ранок 12 листопада

Редактор стрічки новин
Ситуація на Донбасі: Зафіксовано 13 пору…
Фото: Штаб ООС

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-центр штабу ООС.

Зокрема, заборонену зброю ворог застосував по позиціях ЗСУ біля Мар'їнки – окупанти відкривали щільний вогонь з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм, а також у напрямку Новозванівки ворог тричі вів вогонь, застосовуючи артилерію калібру 122 мм, протитанковий ракетний комплекс, міномети калібру 120 мм та великокаліберні кулемети.

У штабі ООС також повідомили, що у районі Зайцевого противник здійснив два обстріли, використовуючи гранатомети різних систем, а також за допомогою безпілотного літального апарату ворожі військові здійснили скидання пострілів ВОГ-17.

Також біля Троїцького російські найманці вели вогонь з великокаліберних кулеметів, біля Гнутового і Луганського – зі станкових протитанкових гранатометів, у напрямку Широкиного – з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а в бік Кримського ворог двічі відкривав вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Крім того, на Луганщині зафіксували проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно "Орлан-10", з перетином лінії зіткнення.

У штабі також повідомили, що внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил був поранений. Наразі воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

"Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли", – зазначається у повідомленні. 

Станом на 7 годину ранку, 12 листопада, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Ситуація на Донбасі на ранок 12 листопада 2021Зведення штабу ООС ранок 12 листопада 2021

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Місія ОБСЄ в останній тиждень жовтня зафіксувала на Донбасі рекордну кількість порушень режиму припинення вогню з липня 2020 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme