UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Ситуація на Донбасі: В ОБСЄ засудили систематичне перешкоджання роботі спостерігачів

Чинний глава ОБСЄ і міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде та генеральний секретар ОБСЄ Хельга Марія Шмід висловили стурбованість через систематичне перешкоджання свободі пересування, з якими стикається СММ ОБСЄ на непідконтрольних уряду України територіях, особливо в Луганській області

Журналіст відділу новин
Ситуація на Донбасі: В ОБСЄ засудили сис…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine / Facebook

В ОБСЄ також закликали окупантів до негайного усунення обмежень на Донбасі, які перейшли на новий рівень, перешкоджаючи роботі СММ.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу ОБСЄ.

"За минулий тиждень пересування патрулів СММ ОБСЄ через лінію зіткнення було заблоковано збройними формуваннями в декількох місцях в Луганській області і двічі – в Донецькій області", – наголошується в їхньому повідомленні.

Уточнюється, водночас, що СММ повинна мати безпечний і надійний доступ на всій території України.

"Необмежений і безумовний доступ в усі райони необхідний для забезпечення ефективного моніторингу та звітності про ситуацію в галузі безпеки, а також для виконання інших передбачених мандатом завдань. Мандат також наказує місії повідомляти про будь-які обмеження її свободи пересування або інші перешкоди для виконання її мандата", – йдеться в заяві очільників ОСБЄ.

Нагадаємо, дещо раніше в ОБСЄ попередили, що ситуація на Донбасі "складна і вкрай нестабільна". Згідно з даними місії ОБСЄ, денна кількість порушень режиму припинення вогню на Донбасі нині перевищує аналогічний показник, що фіксували до липня 2020 року, тобто до набуття чинності режиму припинення вогню.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme